Elektrische fiets naar werk

Elektrische fiets naar het werk (5 Tips)

Rate this post

Met je elektrische fiets naar het werk? Steeds meer mensen zijn bewust bezig met gezondheid en het milieu. Waarom zou u dit niet combineren met uw baan of ander werk? In dit artikel vind u 5 tips waarom op de elektrische fiets gaan naar het werk zo’n gek idee nog niet is.

1. Lekker naar buiten gaan is gezonder naar uw werk gaan

Wellicht herkent u het; de hele dag binnen zitten (of lopen). Slechts één minuut lopen naar de auto en slechts 10 seconden lopen van uw auto het huis in. En alweer binnen zitten. Veel mensen werken in een vast patroon waarbij weinig in de buitenlucht gewerkt wordt. Terwijl u veel fitter bent door af en toe een frisse wind mee te pakken. Door met uw elektrische fiets naar het werk te gaan komt u veel frisser aan op het werk, bent u productiever en leeft u gezonder.

2. Geen gedoe met files en parkeren naar uw werk

Woont u tussen de 10 en 30 km van uw werk in een druk bewoond gebied? Dan is het zeker de moeite waard om een elektrische fiets te overwegen. Staat u regelmatig in de file en is het altijd ‘vechten’ om een parkeerplek op werk? Ga eens fietsend naar het werk. Op een (elektrische) fiets ontwijkt u de files en hoeft u geen zorgen te maken dat er geen plekje meer is om te parkeren.

Naar het werk met de elektrische fiets

3. Sneller op werk

Uit onderzoek van het bureau Right is gebleken dat gemiddeld een kwart van de mensen sneller op een e-bike op het werk is dan met de auto. Met name in drukke gebieden is dit van toepassing. Werk je maximaal 10 km van je werk dan loopt dit percentage zelfs op tot 56%. Sneller op je werk betekent meer tijd om uit te slapen en voor het avondeten thuis.

4. Geen rijbewijs nodig

Bij een normale elektrische fiets is het niet nodig om een rijbewijs te hebben. In tegenstelling tot een Pedelec of scooter. Heeft u geen rijbewijs dan is een elektrische fiets daarom de ideale uitkomst om snel op het werk te zijn of om langere afstanden af te leggen.

5. Goed voor het milieu en uw portemonnaie

Door gebruik te maken van een (elektrische) fiets stoot uw vervoersmiddel geen schadelijke stoffen uit. De natuur met al haar dieren zal hiervoor gespaard blijven. Daarnaast spaart u fossiele brandstoffen door gebruik te maken van elektriciteit. Dit is voordeliger dan bij de pomp diesel of benzine tanken.

Overtuigd? Neem eens een kijkje bij onze elektrische fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *