Elektrische fiets kopen in Eesterga?

Bent u op zoek naar een fijne elektrische fiets die het maken van een fietsrit prettig en comfortabel maakt? Elektrischefietswinkels.nl heeft op deze pagina een overzicht gemaakt van aangesloten fietshandels uit Eesterga. Tevens vind u hier een overzicht van de beschikbare elektrische fietsen van onze fietsenwinkels uit Eesterga.

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een vervoermiddel dat door een elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht. De elektrische fiets met zelfstandige aandrijving heet ook wel e-bike (Engels, spreek uit als: ie-baaik) en komt van electric bike. De elektrische fiets die werkt in combinatie met spierkracht, en dus alleen ondersteuning geeft, heet officieel in Nederland fiets met trapondersteuning. Zo’n fiets wordt ook wel pedelec genoemd (samentrekking van de Engelse woorden pedal en electric).

Waarom een elektrische fiets of e-bike kopen?

Een elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd. Het is een elektrisch aangedreven fiets voor zowel heren, dames als kinderen die ondersteunt in het comfort bij bijvoorbeeld lange tochten of met veel bagage. Ook is bijvoorbeeld zware tegenwind een reden voor veel mensen om liever met de auto te gaan terwijl een fietstocht je helemaal op kan frissen en je een beter gevoel geeft. Met een elektrische fiets is het veel eenvoudiger om met tegenwind te fietsen. Daarnaast is een elektrische fiets prettig voor ouderen die wat minder spierkracht hebben en het heerlijk vinden om toch heerlijk te kunnen fietsen in de buitenlucht.

Elektrische fietswinkels met e-bikes in Eesterga

Koop je e-bike bij onze fietshandel in Eesterga

De geschiedenis van een elektrische fiets

Negentiende eeuw

Al in de negentiende eeuw zijn er diverse plannen gemaakt voor het ontwikkelen van een elektrische fiets. Uitvinder Ogden Bolton Jr. kreeg al in 1895 een Amerikaans patent voor een fiets die met een batterij werd aangedreven. Een aantal jaren later in 1897 werd de tweede elektrische fiets uitgevonden door Hosea W. Libbey uit Boston. Deze fiets had een dubbele elektrische motor en bevond zich in de trapas. Dit model werd later door Giant uitgebracht.

Nog geen jaar later werd door Mathew J. Steffens een achterwiel aangedreven elektrische fiets gepatenteerd.

Twintigste eeuw

In de volgende eeuw heeft de ontwikkeling van de elektrische fiets niet stil gestaan. Door Philips en Simplex werd bij het Natuurkundig Laboratorium een volledig elektrische fiets ontwikkeld. Deze werd geproducteerd door R.S. Stokvis, Simplex Nederland en Burgers-ENR. Het model leek een flop te worden maar door het gebrek aan brandstof maakt de fiets toch weer een opleving mee. In Amsterdam werden daardoor de eerste elektrische fiets taxi’s ingezet.
In de late jaren 90 van de 20ste eeuw werden krachtsensoren en motor aansturingssystemen ontwikkeld. Rond 1992 werden door Vector Services Limited een elektrische fiets genaamd Zike ontwikkeld. Deze maakte voor het eerst gebruik van een nikkel-cadium-accu in het frame en een permanente magneetmotor. Er waren verder weinig elektrische fietsen verkrijgbaar op de markt. In 1998 waren er zo’n 50 elektrische fiets modellen op de markt. In de periode tot 2004 nam de product met meer dan 35% toe terwijl de productie van gewone fietsen omlaag ging.

Eenentwintigste eeuw

Deze eeuw heeft de technologie op het gebied van accu’s een enorme versnelling door gemaakt. Ook door de komst van elektrische auto’s, zoals de Tesla, zijn elektrische fietsen steeds interessanter voor een breder publiek. De materialen worden steeds lichter en de accu’s steeds efficienter waardoor de fietsen in staat zijn om een steeds langere afstand af te leggen.

Zo’n 10 grote fietsmerken stapten in de elektrische fiets en Sparta was de eerste fabrikant die grootse plannen had. In 1998 werd de Sparta Pharos gelanceerd met een elektrische motor van Yamaha. In 2003 volgde de Sparta Ion. Accell Group waar Sparta onderdeel van maakt heeft inmiddels diverse merken en modellen fietsen op de markt gebracht.

Rond 2001 kwamen er steeds meer synoniemen bij van de elektrische fiets; e-bikes, pedelecs en elektrisch ondersteunde fiets. Google Trends laat zien dat het zoekwoord ‘e-bike’ steeds populairder is geworden. Op moment van schrijven is China veruit de grootste producent van e-bikes. Ze verkochten in 2004 zo’n 7.5 miljoen elektrische fietsen en in 2006 zo’n 17 miljoen stuks.