Accu vervangen elektrische fiets

Rate this post

Voor een optimale actieradius van uw elektrische fiets is het verstandig om met regelmaat de accu te vervangen of een tweede accu te kopen.

Accu vervangen voor een betere actieradius

Ook is het een verstandige keuze om een tweede accu aan te schaffen omdat de modellen van bekende merken regelmatig afwisselen waardoor nieuwe accu’s steeds lastiger verkrijgbaar zijn.

De fietsaccu is zo’n beetje het onderdeel van de elektrische fiets dat het minst lang meegaat. De andere onderdelen zijn van relatief duurzame materialen gemaakt. Terwijl een elektrische fiets zonder accu eigenlijk niet handig is. Merkt u dat de actieradius dusdanig verminderd is dat u amper nog een leuke afstand kunt fietsen dan wordt het tijd om deze te vervangen.

Een accu vervangen kost enkele honderden euro’s, afhankelijk van het type en merk. Het is altijd nog goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets. Vaak voelt de fiets weer als nieuw omdat de nieuwe accu veel pittiger rijdt en een langere afstand kan overbruggen.

Accu vervangen voor het maken van langere fietsritten

Een elektrische fiets zorgt voor meer comfort tijdens het maken van een fietstocht. Met name in pittigere omstandigheden zoals regen of tegenwind is een elektrische fiets veel fijner dan een ‘gewone’ fiets.

Maakt u langere fietsritten dan kan slim zijn om de accu met regelmaat te vervangen. Veel fiets accu’s zijn na 2-5 jaar zo’n 25 tot 50% van hun capaciteit kwijt. Een kunt dan een kwart tot de helft minder ver fietsen op één acculading.

Accu vervangen elektrische fiets

Minder vaak de accu vervangen door het verbeteren van de levensduur

De manier waarop u met uw elektrische fiets omgaat is bepalend voor de levensduur van de fietsaccu. Door de elektrische fiets bijvoorbeeld op een droge plek neer te zetten en de accu niet te vaak op te laden verlengt u de levensduur van de accu. Het accu vervangen is daardoor later pas nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *